U als ondernemer, of bestuurder, of aandeelhouder

U als ondernemer, of bestuurder, of aandeelhouder,

Als ondernemer heeft u soms dezelfde juridische vragen en problemen als "iedereen". Soms heeft u heeft echter specifieke vragen of problemen die te maken hebben met het zakendoen en zakenrelaties. Dan kunt u uw kop in het zand steken en afwachten en pas reageren als het al te laat is. U kunt ook actie ondernemen om ervoor te zorgen dat u juridisch goed voorbereid bent voor de toekomst. Hunza Legal kan u daarin bijstaan, uw vragen beantwoorden en problemen / geschillen oplossen. Dan kunt u als ondernemer uw zaken doen zonder juridische zorgen.

Vraagt u zich bijvoorbeeld weleens af of u uw onderneming als eenmanszaak moet (blijven) uitoefenen of dat het misschien beter is om uw onderneming in een besloten vennootschap onder te brengen? Of gaat u samen met iemand anders een zaak beginnen en wilt u daarvoor een goede overeenkomst aangaan? En als u financiering/krediet nodig heeft van de bank wil de bank meestal zekerheden van u (pandrecht, garanties, instandhoudings-verklaring, ofwel 'keep well agreement', enz.). Wat zijn uw rechten en plichten? Wilt u zich zoveel als mogelijk is, beschermen tegen aansprakelijkheid als bestuurder, als vennoot, of tegen juridische claims in het algemeen?

Hunza Legal kan u daarover adviseren en alle juridische documenten (aandeelhouders-overeenkomst, contract voor vennootschap onder firma of commanditaire vennootschap), algemene voorwaarden, vrijwaring, enz. opstellen. Het opstellen van contracten lijkt misschien eenvoudig, maar het is altijd maatwerk. Hunza Legal heeft de know how en ervaring om een goed contract op te stellen.  

Daarnaast kan Hunza Legal u bijstaan als u een andere onderneming of vennootschap wilt overnemen. Zo kan Hunza Legal een legal due diligence voor u uitvoeren en een overnamecontract opstellen. Zowel als koper als verkoper bent u daarvoor bij Hunza Legal aan het juiste adres. Of u hierbij een zelfstandig ondernemer bent, bestuurder van een vennootschap of aandeelhouder van een vennootschap, Hunza Legal kan alle benodigde documenten voor u opstellen en u adviseren over alle aspecten van het contractenrecht en het ondernemings-/vennootschapsrecht.

Als het toch tot een juridische procedure komt vanwege, bijvoorbeeld, bestuurders-aansprakelijkheid of geschillen tussen bestuurders of aandeelhouders, dan kan Hunza Legal u daarover adviseren en als advocaat voor u optreden.

Worden uw rekeningen niet betaald, of betalen uw debiteuren zeer traag? Hunza Legal kan de incasso van uw facturen voor u verzorgen. Vanzelfsprekend probeert Hunza Legal eerst uw debiteuren over te halen om uw rekening te betalen door middel van aanmaning en sommatie. Maar als dat niet lukt, dan zal Hunza Legal niet aarzelen om de druk op uw niet-betalende debiteuren op te voeren, zoals het leggen van beslag en / of door middel van een kort geding procedure bij de Rechtbank.

En ook als de zaken minder goed gaan, of als u uw onderneming "gewoon" wilt beëindigen, kan Hunza Legal u adviseren. Hunza Legal heeft een brede ervaring op het gebied van bedrijfsbeëindiging, ontbinding (liquidatie) van vennootschappen, overdracht van ondernemingen, enz. 

 

Nieuwe reacties